Om klippfiskbutikken og innehaveren, Knut Garshol.

Starten
Det begynte i januar 2001. Knut Garshol fra øya Nordlandet (også kjent som Marokko) i Kristiansund, startet opp sin egen butikk på Kirkelandet. Navnet ble Klippfiskbutikken.

Knut Garshol eier firmaet Lois Garshol (av Knuts bestefar), som igjen har investert i aksjeselskapet Klippfiskbutikken. Halvparten av aksjene eies også av Erling Meese.

I arv
Klippfiskentusiasten har vært interessert i klippfisk hele livet. Det begynte med oldefaren og bestefaren fra Sunnmøre. De importerte klippfisk fra Lofoten, tok den med til Kristiansund for å tørke den på ekte vis, for å så dra tilbake til Sunnmøre for å selge den derifra. Knut Garshols favorittklippfiskrett er Bacalao de Kristiansund x 50. Han kan oppskriften på over 50 bacalao-retter.

Omflytting og nystarting
Bestefaren, Lois Garshol, drev en kolonialforretning på Nordlandet, Garshol & co, som senere ble flyttet over til Kirkelandet. Denne forretningen overtok Knut, men han sluttet opp da han fikk anledning til å starte opp Klippfiskbutikken. Firmaet eksisterer også i dag, men drives ikke som en butikk.
Knuts butikk, som ligger på rådhusplassen på Kirkelandet i Kristiansund, inneholder det meste innen klippfisk. Han lager klippfiskretter i alle varianter, selger det du trenger for å tilberede rettene og en kaffetår for de som måtte ønske det, og en hel del andre saker og tinger.

Samarbeid med Lofotkompaniet
Klippfisken får han fra Lofotkompaniet (Lorentz A. Lossius), og han beskriver samarbeidet med dem som et forretningsmessig forhold som er basert på kjøp og salg ut i fra Knuts premisser. Klippfisken må være produsert av ferskt råstoff, og dem skal ikke være frossen.

Stigende interesse
Interessen for klippfisk i Kristiansund er stigende, men var i en periode ut på 70-tallet ganske langt ned. Klippfiskens venner dannet seg på 90-tallet, og interessen toppet seg. I 1982 hadde handelsstanden 150-årsjubileum, og det førte til en superinteresse for klippfisken.

Samarbeid med kjente
Knut både har og har hatt tett samarbeid med forskjellige kjente personer. Ingrid Espelid Hovig har etterspurt den beste klippfisk, og Knut Garshol samarbeider mye med henne. Ellers har han jobbet mye med bl.a. etnologen Astrid Riddervold, vin- og matfysiologen Torkjell Berulfsen, radioverten Jens A. Risnes, den italienske Slow food-gründeren Carlo Petrini og programlederne i TV2s matprogram "Tid for mat", Kjersti Bergesen og Trond Moi.